Utskifting av oljefyr

Mange eldre boliger med vannbåren varme fyres med olje. I mange tilfeller begynner oljekjelene å bli gamle, og fyringsolje blir fra 2020 forbudt. Eier av eneboligen kastet derfor ut oljekjelen og satset på fornybar energi.
Utskifting av oljefyr

Eneboligen i Lyngdal er fra 1965, og ble varmet opp av en oljekjele. I 2015 moderniserte eierne oppvarmingen, og nå går det av seg selv.

Eldre hus med oljefyring kan redusere oppvarmingskostnadene sine kraftig ved bytte til varmepumper. I tillegg er det varslet et forbud mot bruk av fossil olje som oppvarmingsmetode fra 2020, noe som gjør at flere og flere anlegg fases ut.

I den 50 år gamle boligen ble radioatoranlegget beholdt. Det som er viktig ved slike anlegg er at det gjennomspyles, renses og at det monteres nødvendige filter for et driftsikkert anlegg.

Oljekjelen står igjen i tilfelle strømbrudd, og kan bypasses inn på anlegget. Eierne er svært fornøyd med den moderne varmepumpen, og liker spesielt godt at de nå ikke trenger å tenke på fyring lenger. Oppvarmingen går av seg selv!


Snakk med oss

Odd Arne Reiersen
Odd Arne Reiersen
Avdelingsleder rør
+47 91 65 84 73

Samarbeide med oss?

Vi hjelper deg gjerne med ditt prosjekt.

Ta kontakt

Flere referanser