Renovasjon av gammelt varmesystem

Helt ute i havgapet i Vestbygda nær Lista Fyr ligger en enebolig, som har konvertert fra oljefyring til oppvarming med fornybar energi fra uteluft.
Renovasjon av gammelt varmesystem

Eneboligen ligger i et område med perfekt årsmiddeltemperatur for en luft-vann varmepumpe.

Eneboligen fra 70-tallet har vannbåren varme via radiatorer i huset. Tidligere har huset kun vært varmet opp med en oljekjele, som står i teknisk rom. Eier ønsket å legge om til fornybar energi, og valget falt på en luft-vann varmepumpe. Han er svært fornøyd med varmeregnskapet etter omleggingen, og varmen i huset er faktisk jevnere enn med oljefyr. Den utekompenserte romstyringen håndterer dette bra.

- I slike tilfeller er det viktig å gå nøye gjennom det gamle anlegget, forteller installatør Odd Ivar Reiertsen fra Tratec Teknikken. - Vi er er svært nøye med rengjøring og spyling av radiatoranlegget før ombygging, og monterer alltid nødvendige filter for å få en servicevennlig og problemfri varmepumpedrift.

Utedelen CTC EcoAir har høy effektfaktor, og produserer rikelig med energi som distribueres til radiatorene. Det hele styres fra styringssystemet EcoLogic EXT, som passer på energien fra utedelen, distribusjonen til radiatorene og spisslasten som kommer fra oljekjelen.


Snakk med oss

Odd Arne Reiersen
Odd Arne Reiersen
Avdelingsleder rør
+47 91 65 84 73

Samarbeide med oss?

Vi hjelper deg gjerne med ditt prosjekt.

Ta kontakt

Flere referanser