Grønne tiltak i koronatider

– Vi hjelper kunden med å kutte kostnader og bli mer miljøvennlig, sier Tor-Erling Nordgaard-Tveit.
Grønne tiltak i koronatider

Vårsolen varmer på Gimlemoen. På en benk, i trygg koronaavstand sitter Nordgaard-Tveit sammen med elektrikerkollega i Tratec AS Elektrisk, Anders Skotnes.

De nyter en femminutter, og er så heldige at de har hele området for seg selv. Som følge av nedstengingen av universitetet, er det ikke en eneste student å se.

– Statsbygg er lojale med sine samarbeidspartnere. Vi er tre leverandører som har fått ekstra oppdrag i det som for mange i bransjen er en tung og tøff tid, sier Nordgaard-Tveit.

Nytt styresystem

Bygget de jobber i skal få et helt nytt ledningsbasert styringssystem for lys og varme, det som på bransjespråket heter KNX.

– Med denne automasjonsløsningen slipper kunden å bruke strøm når det ikke er folk i bygget. Lys og varme slår seg på når det er aktivitet her. Det er både kostnadseffektivt og miljøvennlig, forklarer Nordgaard-Tveit, som leder prosjektet.

– I tillegg skal vi gi bygget en ny hovedtavle og oppgradere anlegget til dagens standard, legger Skotnes til.

Smitteverntiltak

Nordgaard-Tveit, som har jobbet for Tratec AS Elektrisk siden 2008, er stort sett selvgående. Mange av prosjektene hans er for Statsbygg på Gimlemoen. Trenger han assistanse, får han med seg kamerat Skotnes – som er inne i sitt sjette år som ansatt i Tratec AS Elektrisk.

De to jobber ikke bare sammen. De er også kompiser på fritiden. Men i disse koronatider, holder de likevel god avstand. De anbefalte smittevernsreglene tas på dypeste alvor.

– Vi vasker oss ofte og spriter ned verktøyet når vi er ferdige for dagen. Det skumle med dette viruset, er jo at det kan leve lenge på overflaten, sier Nordgaard-Tveit, som understreker at det at de er alene i bygget gjør praktiseringen av smittevern enklere.

Get in touch

Rune Sørstrand
Rune Sørstrand
Prosjektleder
+47 99 20 37 72

Work with us?

We are eager to help you with your project.  

Get in touch

More reference cases