Jobber for å rekke skolestart

Koronakrisen har forsinket fremdriften. Men planen er fortsatt å ha nybygget på Nygård skole i Søgne ferdig til skolestart.
Jobber for å rekke skolestart

Det er lunsjpause på brakka. De ni arbeidskarene fra Tratec AS Elektrisk spiser fortsatt nisten sammen. Men de har spredt seg godt utover rommet, og sitter maks to mann på hvert bord.

– Vi tar smittevern veldig på alvor i disse koronatider. I tillegg til å holde avstand, har vi innført et strengt vaskeregime på arbeidsplassen, sier prosjektleder Christoffer Teigen.

Ni i karantene

Konsekvensene av koronapandemien har han selv fått erfare de siste ukene. Midt i mars ble nemlig hele ni av kollegene på byggeplassen satt i karantene.

– Jeg tror faktisk folk ble litt redde, sier Teigen, som er småbarnsfar. Med stengte barnehager har han hatt koronautfordringer på hjemmebane også.

– Det har blitt noen dager med hjemmekontor, sier han.

Ligger bak skjema

To uker med redusert bemanning har forsinket prosjektet. Elektrikerarbeiderne på Nygård skole startet før jul, og skulle egentlig vært ferdige i mai.

– Det klarer vi ikke nå, for vi ligger etter. Målet må være å avslutte i god tid før skolestart, sier Torjus Svendsen, som er bas og ansvarlig for fremdriften.

Solceller på taket

Det nye skolebygget har en grunnflate på rundt 1200 kvadratmeter. I første etasje blir det klasserom, mens kontorer til lærere og administrasjon bygges i etasjen over.

På loftet finner vi ventilasjonsanlegg og teknisk rom. Her jobber elektrikerne blant annet med å klargjøre styringssystemet for solcellepanelet, som skal dekke deler av taket på skolen.

Get in touch

Rune Sørstrand
Rune Sørstrand
Prosjektleder
+47 99 20 37 72
Sentralbord Tratec Teknikken
Sentralbord Tratec Teknikken

+47 91 65 84 84

Work with us?

We are eager to help you with your project.  

Get in touch

More reference cases