Nytt fra vårt Trondheimskontor

Erik Berge er ansatt som ny avdelingsleder på vårt kontor på Tiller.
Nytt fra vårt Trondheimskontor

5 kjappe om Erik

  • Navn: Erik Berge
  • Sivilstatus: Gift m/Veronica, 2 barn felles og 1 fra tidligere ekteskap.
  • Kommer fra: Rockwool AS
  • Utdannelse: Luftkrigsskolen/HiO
  • Interesser: Jakt, fiske og friluft

Hvorfor søkte du på stillingen som leder i Tratec Norcon?

Hele min arbeidskarriere har handlet om vedlikehold selv om arbeidsgiver har hatt forskjellige navn. Så da denne stillingen dukket opp med mulighet for å levere tjenester tente jeg på alle plugger og sendte søknad, det værste du kan få er et nei.

Hadde du hørt om Tratec før du så stillingsannonsen?

Ikke i det hele tatt! Her var det bare å gå rett på www og lese seg opp på Tratec Norcon. Kort fortalt, samtale med Bent-Ståle Johansen (Adm.dir. i Tratec Norcon) og lesing på nett økte bare motivasjonen for å få jobbe i TN.

Hadde du bakgrunn fra lignende bransje?

Nei. Jeg gikk kybernetikklinjen på HiO, for bruk i min stabsstilling hos Forsvarsmateriell Luftkapasiteter. Min bakgrunn er 20 år i Luftforsvaret i forskjellige tekniske stillinger ute på stasjon og i stab. Med små barn som nærmet seg skolealder og kone som savnet Trondheim og RBK (…eller Veronica savnet Trondheim og jeg savnet RBK), flyttet vi opp i 2014. Da var jeg så heldig å få jobb hos Bane Nor som faggrpleder Signal på Trønderbanen med lite pls og mye relestyring. Som ansatt i etaten så hører man jo «skrekkhistorier» om det private og da er jeg skrudd sammen slik at det må prøves ut, hvor galt kan det være tenker jeg. Så i desember 2018 ble en ny milepæl for da fikk jeg mulighet i det private næringsliv hos Rockwool fabrikken i Trondheim som vedlikeholdsleder. Når jeg forteller om Rockwool får jeg ofte høre « Åjaa det er sånn Glava isolasjon det…» så til info produserer Rockwool steinull, den beste isolasjonen du kan få når det kommer til brannegenskaper og lydisolasjon😊. Så min erfaring fra denne bransjen kommer fra Rockwool som har LEAN & OEE gjennom automatisering av produksjonslinjen sin langt framme i pannebrasken.

Hva har du satt mest pris på i TN etter at du startet opp som avdelingsleder på Tiller?

Det er den fantastiske velkomsten jeg har fått fra alle ansatte jeg har snakket med i Tratec Norcon! Uansett hvem jeg har pratet med så får jeg følelsen av at de ønsker å gi deg et best mulig utgangspunkt i å forstå emnet vi prater om. Det er en egenskap/kultur jeg setter pris på, det forteller meg at medarbeiderne i selskapet trives selv og ønsker også at nye medarbeidere skal få den følelsen.

Hvilke tanker gjør du deg om hvor du ønsker å ta avdelingen videre?

Det er ingen tvil om at medarbeiderne her på Tiller har god kompetanse på samferdselsprosjekt/-prosjektering og industri programmering, så må vi også utvikle oss for fortsatt være konkurransedyktig.

Helt konkret, organisasjonen på Tiller har bare 1 år som en del av Tratec konsernet. På kort sikt skal vi på Tiller få «the Tratec Norcon way» i ryggmargen. Vi har kommet godt i gang tunnelen på Frøya gjennomføres fra Tiller på samferdsel og Alcoa Mosjøen på industri. Så skal vi også bruke tid her på Tiller med å lære hverandre å kjenne, komme inn i nye rutiner og ta opp gamle rutiner. Med 20 år i FS så er det genet helt klart sterkt for meg, lagbygging og vite hvem er god på hva og hvordan kan vi bruke den kompetansen best mulig for TN er fokuset nå.

Så jobber vi for at Tratec Norcon skal bli kjent som leverandør av automasjonsløsninger innen mer enn bare samferdsel i regionen.Samarbeide med oss?

Vi hjelper deg gjerne med ditt prosjekt.

Ta kontakt

Flere referanser