Vi har redusert energiforbruket vårt med over 50%!

På hovedkontoret vårt i Farsund har vi nå redusert energiforbruket vårt med over 50% ved hjelp av forskjellige energieffektive løsninger
Vi har redusert energiforbruket vårt med over 50%!

Energieffektive løsninger

Det finnes mange forskjellige tiltak man kan gjøre for å få en bedrift til å bli mer energieffektiv. Det varier selvsagt fra bedrift til bedrift hvilke løsninger som passer best for den enkelte, men fellesnevneren vil uansett være at det er en investering som vil gjøre godt for både lommeboken og miljøet.

På hovedkontoret vårt i Farsund har vi valgt å bytte eksisterende belysning inne i bygget til LED armaturer med romstyring, innføre behovsstyrt varmeregulering i alle rom og utvide vårt eksisterende solcelleanlegg med hele 154 nye paneler. Med disse tiltakene forventer vi nå en årlig total reduksjon i energiforbruk vårt på hele 54%! Dette er tiltak som utvilsom vil være meget lønnsomt både for oss og miljøet i mange år fremover!

Vårt nye solcelleanlegg

Solcelleanlegg er i "vinden" som aldri før og økte strømpriser har virkelig snudd om på kost-nytte effekten. Vi ser at det i de senere år har vært en bølge av bedrifter og privatpersoner som nå velger å installere eget solcelleanlegg. Dette viser seg fort å være en smart investering.

Som bedrift har vi allerede sett at det er mye penger å spare ved å installere et eget solcelleanlegg. På hovedkontoret vår i Farsund monterte vi tilbake i 2017 et 23,85 kWp stort solcelleanlegg taket vårt. I perioden fra 2017 til 2023 har vi hatt en total energibesparelse på bygget vårt på hele 121 000 kWh i ren solenergi!


Nå, i 2023 har vi valgt å utvide anlegget vårt ytterligere med hele 154 nye paneler som til sammen har en peak på 65 kWp.

Dette vil si at vi nå har et solcelleanlegg på totalt 89 kWp.

Hele solcelleanlegget vårt består nå av totalt 244 paneler fordelt på hele taket. Med en "peak" produksjon 89 kWp(altså hvor mye anlegget maksimalt kan levere under optimale forhold) kan vi på de fleste dager på sommerhalvåret produsere mer strøm en det vi forbruker, og selge det tilbake til nettet. Det blir det butikk av.

Selve anlegget er enkelt og montere, og det krever ingen inngripen i byggets tette tak. Solcellepanelene blir lagt på spesiallagde skinner som holdes på plass av en ballast, noe som gjør at man aldri trenger å bryte takets membran, slik at man er sikker på at at takets tetthet aldri kan bli forringet. Kablene fra solcellepanelene føres så ned til en inverter som gjør at vi kan omforme solcellepanelenes likestrøm til vekselstrøm som igjen kan benyttes inne i bygget.

Med en inverter, har man full kontroll til enhver tid hvor mye anlegget produserer. Alle verdier får man direkte inn på en app, og i løpet av høsten, så skal vi integrere dette fullt opp mot det sentrale dirftssystemet vårt, slik at vi får enda bedre kontroll.

Solcelleanlegg og fornybar energi er et av markedsområdene vi har hatt stor fokus på de senere år, og vi har nøkkelpersonell i alle våre avdelinger som er eksperter på solcelleanlegg og fornybar energi. I hele Agder leverte vi i fjor(2022) over 100 forskjellige solcelleanlegg ut til kunder med en total effekt på over 2000 kWp.

Med den unike kompetansen vår på solcelle som vi har bygget opp over lang tid, står vi alltid klar til å hjelpe deg med å finne et solcelleanlegg som passer dine behov og ønsker. Stort eller lite, vi hjelper deg uansett!

Bytte av eksisterende lysarmaturer til energieffektiv LED belysning

Ueffektiv belysning generelt kan for mange bedrifter være en skjult strømtyv, og vi ser at flere kunder har hatt store besparelser med å bytte ut eksisterende belysning til energieffektiv LED belysning, ofte supplert med romstyring. Etter at forbudet mot lysrør trådte i kraft i år, har vi sett at enda flere nå har valgt å se mot nye løsninger for å belyse sitt bygg.

På hovedkontoret vårt i Farsund har vi byttet ut alle våre lysarmaturer til LED belysning med tilhørende romstyring. Totalt 159 lysarmaturer. Bare med dette tiltaket alene, reduserer vi energibruken på bygget vårt årlig med 38 000 kWh.

Vi fører mange forskjellige merker i alt av belysning, til privat, næring og industri. Ta gjerne kontakt for å få tilbud på en løsning som kan passe for akkurat for deg!

Behovsstyrt varmeregulering i alle rom

Tidligere så ble hele bygget vårt kun regulert opp og ned i forhold til utetemperaturen. Det vil si at det var samme temperatur overalt, også i rom hvor det nødvendigvis ikke var behov for like mye varme. Dette gjaldt også hele døgnet, til og med når det ikke var folk i bygget. Nå blir varmeanlegget regulert direkte rom for rom, og anlegget nedjusteres for å spare energi når det ikke er ansatte på kontorene.

Vi hjelper deg å gjøre ditt bygg mer energieffektivt

Ønsker du å se på løsninger for å gjøre ditt næringsbygg eller din privatbolig mer energieffektiv, ikke nøl med å ta kontakt med en av våre fagmenn. Vi hjelper deg til å finne en løsning sammen med oss. En løsning som er skreddersydd for akkurat ditt behov!

Snakk med oss

Sentralbord Tratec Teknikken
Sentralbord Tratec Teknikken
Farsund, Flekkefjord, Lyngdal, Mandal, Kristiansand
+47 91 65 84 84

Samarbeide med oss?

Vi hjelper deg gjerne med ditt prosjekt.

Ta kontakt

Flere referanser