Vibrasjonsmatere til REC Solar-fabrikk

REC Solar trekker frem Tratec Solutions' konkurransedyktige priser og lave responstid.
Vibrasjonsmatere til REC Solar-fabrikk

– At Tratec Solutions er en lokal bedrift, slår positivt inn. For oss er det viktig å bruke nærleverandører, hvis vi kan. De har også ofte lavere responstid, sier Jon Børre Jensen hos REC Solar.

Høsten 2020 produserte og installerte Tratec Solutions-avdelingen på Nodeland fem komplette matesystemer til REC Solar-fabrikken på Fiskå i Kristiansand.

MATESYSTEMENE består av vibrasjonsmatere som roterer på en pidestall, og har teleskopisk docking-funksjon ned mot ovnen. Selve materne består av rør med en lengde på mellom tre og åtte meter, og med en diameter på 30 centimeter. To motorer sørger for vibrasjon i rørene som driver massen fremover.

Tratec-konsernet har levert ulike former for produksjonsutstyr til silisiumfabrikken siden den ble etablert i 2009, da med Elkem som eier.

– SAMARBEIDET er veldig godt og har vart i mange år. Vi opplever Tratec-folkene som veldig fleksible og løsningsorienterte, sier Jensen.

Rundt 220 personer er ansatt hos REC Solar i Kristiansand. I produksjonsprosessen på fabrikken på Fiskå brukes kun 25 prosent av energien av det som er normalen i tilsvarende produksjon. Det gjør prosessen til verdens reneste og mest energieffektive innen produksjon av solcellesilisium.

Snakk med oss

Hans Gunnar Nygård
Hans Gunnar Nygård
Leder Industri
+47 97 79 48 39

Samarbeide med oss?

Vi hjelper deg gjerne med ditt prosjekt.

Ta kontakt

Flere referanser